+90 262 330 07 07
Sosyal Medya Hesaplarımız

Sağlık Çalışanları ve Almanca

24 Eylül 2022
822 kez görüntülendi
<strong>Sağlık Çalışanları ve Almanca</strong>

Türkiye’de bulunan sağlık çalışanları gerekli koşulları sağladığı takdirde Almanya’da da geçerli olan diploması ile aynı statüde çalışabilmektedir. Mesleğinizi Almanya’da icra edebilmek için en az B2 seviyesinde Almanca biliyor olmanız gerekmektedir. Bu konuda Lingua Point ailesi olarak istediğiniz seviyeye ulaşmanızda yardımcı oluyoruz. 16 yılı aşkın eğitim tecrübemiz ile eğitimler vermekteyiz. Mesleki Almanca kurslarımızda günlük yaşamı da içine alan bir anlayışa sahibiz. Bu nedenle Almanya’da kaldığınız süre boyunca iş yaşamınız dışında da günlük hayatta zorluk çekmeyeceksiniz.

Mesleki Almanca Kurs İçeriğimizde Neler Var?
  • B2-C1 seviyesi dil bilgisini terminolojik olarak öğrenme,
  • Hasta ile iletişim kurmanızı kolaylaştıracak tıbbi terminoloji ile metin yazma, okuma ve dinleme çalışmaları,
  • Sağlık çalışanları ile iletişiminiz artıracak okuma pratikleri,
  • Mesleğe yönelik kelime listesi ve kelime telaffuzları bulunmaktadır.
Almanya’da Mesleki İzin Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Almanya’da meslek izni alabilmek için konsolosluk tarafından istenen birtakım belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin en önemlisi Almanca dil belgesidir. Dil yeterliliğinizi gösteren bu belgenin yaninda özgeçmiş, pasaport, doğum belgesi, nüfus kayıt örneği, sabıka kaydının olmadığına dair belge de konsolosluk tarafından istenmektedir. Ayrıca iş tecrübenizi gösteren evraklarınız da istenebilmektedir.

Doktor olarak Almanya’da çalışmak isteyen sağlık çalışanlarının en az B2 düzeyinde Almanca yeterliliğine sahip olması gerekmektedir. Ayrıca doktorların meslek izni ve ruhsatlarının bulunması şarttır. Hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarının ise en az B1 düzeyinde Almanca bilmesi gerekmektedir. Bu koşulları tamamlayan sağlık çalışanların mesleki Almanca sınavına girip başarılı olmaları gerekmektedir. Bazı sağlık çalışanlarının Almanya’da çalışabilmesi için denklik alması gerekebilir. Örneğin; Türkiye’de Radyoloji, anestezi, teknikerlik gibi bölümler ön lisans düzeyinde iken; Almanya’da bu bölümler lisans düzeyindedir. Bu durumda çalışırken bir yandan da kısa süreli bir eğitim almanız gerekmektedir. Tüm bunların yaninda en az bir yıllık bir deneyime sahip olmanız gerekmektedir. Yaptığınız başvurunun kabul edilmesi durumunda Almanya size ilk olarak 1 yıllık oturum izni verecektir. Sonrasında 3 yıllık ve 4 yıllık oturum iznini tamamlamanız durumunda sinirsiz oturma iznine sahip olacaksınız.

Almanya’da çalışmak için sağlık çalışanlarının alması gereken ve dil yeterliliğinizi gösteren Almanca Dil Belgesini Lingua Point’ten edinebilirsiniz.

Sağlık Çalışanları İçin Almanca Dil Sertifikası (B2-C1)

Almanya, Avrupa ülkeleri arasında sağlık çalışanı istihdamı bakımından oldukça önemli bir paya sahiptir.  Almanya’da sağlık çalışanı olarak görev yapmak için Goethe Institut veya Telc kurumlarının sertifika sınavlarına girerek başarılı olmanız gerekmektedir. Almanya’da sağlık çalışanı olmanın size sağladığı birçok yarar mevcuttur. Almanya’da Türkiye’deki gibi uzmanlık için TUS benzeri sınavlara girmeniz gerekmemektedir. Almanya’da uzman olduktan sonra tamamlamanız gereken zorunlu hizmet süreniz bulunmaktadır. Ayrıca Almanya’da edinmiş olduğunuz uzmanlık Türkiye’de de geçerlidir.

Kursumuzdan aldığınız eğitim sonunda Almancayı akıcı bir şekilde konuşabilir, karmaşık metinleri anlayabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?